Fantana muzicala

Are 350 de metri patrati, iar jetul de apa ajunge la 20 de metri inaltime. Este echipata cu 350 de duze si 150 de becuri in toate culorile.
Cu ajutorul ei se pot proiecta chiar si filme. Este o fantana muzicala unde se va asculta muzica clasica. Asa arata fantana arteziana de 800.000 de euro amplasata in Piata Prefecturii din Craiova. "Este singura fantana din Romania de acest fel. Va fi o incantare", a declarat Antonie Solomon, primarul Craiovei, la festivitatea de inaugurare care a adunat peste 2.000 de craioveni.

"Minunatia" face parte dintr-un program de modernizare a centrului Craiovei care a costat 8 milioane de euro, contracte de primaria Craiovei de la BRD. Alaturi de modernizarea centrului Craiovei, banii vor fi folositi pentru asfaltarea mai multor strazi din oras, precum si pentru casetarea canalului colector de langa liceul de chimie. Evenimentul s-a incheiat cu un foc de artificii, confetti, iar zeci de porumbei albi au fost eliberati spre cer. intreaga piata, cu o suprafata de patru hectare, a fost ornata cu baloane alb-albastre, cele cinci fantani arteziene fiind acoperite cu o copertina albastra.

Sursa: Curentul, 4 Iunie 2007 Autor: Ionel Dancu


Poze cu fantana muzicala din centrul craiovei:











No comments: