Aura Investments a cumpărat teren pentru construcţia unui mall la Craiova

Grupul israelian Aura Investments Ltd a achiziţionat un teren pentru construcţia unui centru comercial în Craiova şi urmează să preia participaţii la trei proiecte ale dezvoltatorului Plaza Centers, potrivit site-ului israelian Globes.

Aura Investments a preluat terenul de 25.000 de metri pătraţi din Craiova, prin intermediul subsidiarei sale National Commercial Center BV (NCC), care mai construieşte deja în România alte şapte centre comerciale sub brandul Galleria. Preţul terenului s-a ridicat la 10,5 milioane de euro, iar partea grupului israelian în afacere se ridcă la 25%.

În urma unei tranzacţii separate, o altă subsidiară a grupului israelian, Aura Europe, a semnat un memorandum de înţelegere cu Plaza BAS BV, subsidiară a Plaza Centers NV şi a grupului Baron-Adam, pentru a cumpăra participaţii la mai multe companii. Aura va prelua restul de 25% din capitalul Bas Development SRL, devenind astfel proprietarul unic al companiei, care construieşte un proiect rezidenţial cu 385 de locuinţe în Ploieşti. Compania israeliană mai deţine în Ploieşti un alt teren destinat construirii a 265 de apartamente şi estimează că investiţia în acest proiect se ridică la 31 milioane dolari, mizând pe un profit de 39,3 milioane dolari.

Aura va cumpăra şi 50% din Sunny Invest SRL, companie care intenţionează să construiască un proiect rezidenţial cu 250 de locuinţe, cu o investiţie de 17,5 milioane euro. Reprezentanţii grupului israelian estimează că odată cu finalizarea lucrărilor, valoarea de piaţă a ansamblului va fi de 22,5 milioane euro. Compania va mai achiziţiona şi 50% din Colorado Invest SRL, care deţine un teren în Braşov, unde vor fi construite 425 de locuinţe. Compania previzionează că investiţia va totaliza 33,6 milioane euro, iar valoarea de piaţă va fi de 42 milioane euro.

Aura şi Plaza Centers colaborează deja la construcţia a 3.000 de apartamente, în cadrul a cinci proiecte imobiliare, şi a două centre de birouri în România, sub denumirea Primavera. Aura Investments este listată la Bursa de Valori din Tel-Aviv şi are în lucru mai mult de 20 de proiecte rezidenţiale, de office şi retail în România, Ungaria şi Kazakhstan. În România, compania a anunţat printre altele dezvoltarea de proiecte rezidenţiale în Snagov şi Ploieşti şi a construit centrul comercial Nasaud Shopping Center, din Bucureşti.

Articol aparut in Gazeta de Sud

No comments: